BORNOVA

BORNOVA Anaokulu
 
  Anaokulumuz Hakkında
Çocukların aile ortamından ilk defa uzaklaştıkları bu zamanda onlara ihtiyaç duydukları güven ortamı okulumuzda sunulur. Sosyalleşmenin ilk adımlarının atıldığı bu günlerde çocuklarımızın okul hayati ile kuracakları ilk iletişimin son derece olumlu geçmesi adına kadromuz tarafından gerekli her türlü olumlu yaklaşım sergilenir. Yapılan her etkinlik çocuklarımızın yaratıcılığını, özerkliğini ve sosyal ortamda hareket edebilme kabiliyetini en üst seviyeye çıkarabilmek üzere planlanır. Çocuklarımızın bilimsel, duygusal ve psiko-motor becerilerini tam olarak geliştirmek üzere hazırlanmış programımız etkili öğrenme metotları üzerine yapılandırılmıştır. Bireysel olarak ve gurup içinde gözlenen çocuklarımızı ilkokula hazırlamak temel hedefimizdir.
 

Verilen kaliteli yabancı dil dersleri ile çocuklarımız İngilizceyi sevmekte ve dili doğal olarak gündelik yasam içerisinde duymayı benimsemektedir. Yas seviyelerine uygun seçilen kitaplar bol miktarda görsel ve işitsel yaparak öğrenme bazlı etkinlik içermektedir. Yapılan tüm faaliyetler ve öğretilen tüm şarkı, şiir, tekerleme ve öyküler çocuklarımızın dil öğrenme becerisini ilkokula hazırlamaktadır.

Zaman Çizelgemiz
Anaokulumuz 07:30 saatinde açılmakta, 18:15 saatinde Anaokulumuzda eğitim sona ermektedir.
Oyuncak günümüz Pazartesi günüdür. Bugün çocuklarımız sevdikleri bir oyuncağı okula getirebilirler.

Anaokulumuzda Bir Gün

Sabah dokuzda kahvaltı ile güne başlarız  Kahvaltı sonrası sınıfta eğitici oyuncaklarla, çeşitli köselerde etkin rol dağılımı yapılarak serbest oyunlar oynanır.
 
Dil gelişimini destekleyici kelime oyunları ve Türkçe dil etkinlikleri çalışmaları uygulanır. Şiir, tekerleme, bilmece, parmak oyunları öğrenir, hikaye anlatma çalışmaları ile dramatizasyon çalışmaları yapılır. Müzik ile birlikte şarkılar söyler, dans ederiz.
 
Küçük kas gelişimini destekleyici sanat etkinlikleri çalışmaları yapılır. Kesme, yırtma – yapıştırma, boyama ve hamur oyunları ile psikomotor çalışmaları yaparız.
 

Öğle yemeği için temizlik ihtiyaçları karşılanır ve yemekler keyifle yenir.

Yemek sonrası dinlenme çalışmasında bireysel sözel etkinlikler uygulanır.

Oyun odasında serbest oyunlar oynarız. Zaman zaman çeşitli yarışmalar yaparak, büyük kas gelişimi çalışmaları yaparız.
Fen ve doğa kösesinde çeşitli deney çalışmaları yapılır ve ayda bir kez Eğlenceli Bilim Etkinliğine katılıp ”Minik Bilim”Adamı sertifikaları verilir.

ORTAOKULUMUZ

 

Tüm resmi ve özel okullarda olduğu gibi Özel Nokta Ortaokulunda  da Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği standart ders programı uygulanır.Her gün 9 ders saatinin yapıldığı okulumuzda haftada toplam 45 ders saati uygulanır.Bakanlığın programından arta kalan saatlerde eğitim danışmanlarımızın planladığı sosyal etkinlikler,kulüp çalışmaları,serbest etkinlikler ve takviye akademik etüt çalışmaları uygulanır.

 

"Disiplinler arası işbirliği "çalışmalarına önem veren kurumumuzda çoklu zeka yöntemleri doğrultusunda hazırlanan derslerle,yapılandırmacı eğitim kuramının baz aldığı metot ve teknikler uygulanır.Periyodik olarak  düzenlenen toplantılarına katılan branş öğretmenlerimiz haftalık raporlarını sundukları eğitim danışmanımızdan bir sonraki haftanın programını alırlar.Bu toplantılar sayesinde sınıflar arası eşitsizlik önlenmiş olur.Öğrenciler arası bireysel  farklılıkların göz önünde bulundurulduğu okulumuzda yapılan tüm tematik dersler,klasik sınavların yanı sıra süreç değerlendirmeye göre hazırlanmış alternatif ölçme teknikleri ile ilgili değerlendirilir.Elde edilen geri bildirim sonucunda görülen olumsuzluklar anında tespit edilir ve gerekli önlemler alınır.Bu değerlendirmelerin sonucunda hedeflenen düzeyin altında kalan öğrencilerimiz bir sonraki kazanım sınavına kadar takviye akademik etüt çalışmasına alınır.Kazanım değerlendirme sınavları  sayesinde öğrencinin sınıftaki,okuldaki,ilçedeki ,ildeki  ve hatta ülke içindeki başarı grafiği takip edilir.

 

4. sınıfa kadar İngilizcenin yabancı bir dil olarak benimsetildiği ve sevdirilmeye çalışıldığı programımızda 4. Sınıf ayrı bir önem taşır.Öğrencilerin soyut kavramları algılamaya başladığı 4. Sınıf dil bilimcileri olarak "Critical Age” olarak adlandırılır.Özel Nokta Ortaokulu İngilizce öğretmenleri olarak bizim de benimsediğimiz bu görüş doğrultusunda İngilizce derslerimizde dördüncü sınıftan itibaren "gramer” yani dilbilgisi kuralları da verilmeye başlanır.Görsel ve işitsel materyaller kullanılarak hazırlanan yabancı dil dersleri  bilgisayar ile desteklenir. İnteraktif öğretim metotları kullanılarak hazırlanan İngilizce  derslerinde öğrenci merkezli etkinlikler yapılır.Proje çalışmaları ile desteklenen dil derslerinde yapılan "Pair work " ve "Group work "  tarzı çalışmalarla öğrencilere dili kullanma imkanı sağlanır.”Topic Based”sistemin ön planda tutulduğu İngilizce derslerinde alternatif ölçme değerlendirme teknikleri de kullanılır.Cambridge Esol  sınavları için ortaokulumuzda da ayrı bir hazırlık yapılır ve öğrencilere uluslar arası platformda İngilizce seviyelerini ölçme imkanı tanınır.

 

İlkokulumuzda olduğu gibi ortaokulumuzda da her sınıfımızda akıllı tahta mevcuttur.Türkçe,Matematik,Fen ve Teknoloji,Sosyal Bilgileri gibi derslerde periyodik olarak kullanılan oylama kumandaları öğrenciler tarafından oldukça sevilmektedir.

 

Ortaokul Öğrencilerimize hafta içi dört , cumartesi günleri de dört saat olmak üzere toplamda bir hafta içinde sekiz ders saati kulüp etkinliği seçme hakkı tanınır.Bu kulüpler için ekstra ücret alınmaz.

Okul idaresi tarafından uygun görüldüğü taktirde öğrenci cumartesi günleri kulüp yerine ekstra etüt çalışmasına alınabilir.

 

PDR uzmanı Rehber öğretmenimizin sınıf öğretmenlerinin de desteği ile çeşitli gözlem ve etkinliklerle yakından takip ettiği öğrencilerimizin bilişsel zekalarının  yanı sıra duygusal yönlerinin de geliştirilmesi hedeflenir.

 

Dikkat eksikliği tespit edilen öğrencilerimize NASA patentli "Play Attention” uygulaması yapılır.

 

Bir Nokta Koleji Günü

Sabah 08:20’de başlar, akşam üstü 16:55’de biter.Her gün dokuz saat ders yapılan okulumuzda toplamda haftada 45 saat ders yapılmaktadır.Öğrencilerimiz her sabah  hep birlikte kahvaltı eder, her öğlen hep birlikte öğlen yemeği yer ve her akşam üstü birlikte aperatif saatinde enerji toplarlar.

 

Her türlü kültürel,sportif ve sosyal etkinliğin de takip edildiği ortaokul programımızın hedefi bilişsel,etik ve sosyal açıdan iyi yetişmiş , donanımlı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.

İLKOKULUMUZ
 
 
Ülkemizdeki tüm İlkokullar gibi Özel Nokta İlkokulu'nda da Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği haftalık ders programı uygulanır.Günlük 9 ders saati  yapılan okulumuzda bakanlık programından arta kalan saatlerde eğitim danışmanlarımız tarafından planlanan sosyal etkinlikler,kulüp çalışmaları,serbest etkinlikler ve takviye akademik etüt çalışmaları uygulanır.
 
Yapılandırmacı eğitim kuramının uygulandığı İlkokul programımızda öğrenciler arasındaki farklılıklar göz önünde bulundurulur. Çoklu zeka yöntemi doğrultusunda hazırlanan derslerimiz görsel ve işitsel materyallerle işlenir. Disiplinlerarası işbirliği' çalışmaları doğrultusunda sene başında yapılan planlamalar göz önünde bulundurularak ortak tematik çalışmalar yapılır.       
 
Dört yıl boyunca sınıf öğretmenliği programı uygulanan ilkokulumuzdaki tüm öğretmenlerimiz periyodik hizmet içi eğitim seminerleri alırlar. Sınıf öğretmenlerimizin oluşturduğu güvenli eğitim ortamını branş öğretmenlerimiz destekler ve bu sayede 7-11 yaş grubu arası öğrencilerimizin hem bilişsel hem duyuşsal hem de psiko-motor gelişimleri tamamlanır.       
 
Anaokulu 4 yaşta başlayan İngilizce dil eğitimimiz artan ders saatleriyle haftada 12 saate kadar çıkar.        
 
Türk Öğretmenlerimizin yanı sıra yabancı Öğretmenlerimizin de desteklediği  İngilizce eğitimimiz, yaparak öğrenmeyi baz alan interaktif etkinlikler üzerinde yapılandırılmış tematik derslerden oluşur.Öğrenci merkezli yabancı dil eğitimimiz bilgisayar destekli derslerle çağa entegre olur.Klasik sınavların yanı sıra alternatif ölçme değerlendirme tekniklerinin kullanıldığı İngilizce eğitimimiz üniversitelerden aldığımız profesyonel hizmet içi seminerlerle daha da kaliteli hale getirilmektedir.              
 
Drama, Satranç, Halkoyunları, Yüzme, Buz Pateni gibi etkinlikler haftalık programımız dahilinde ders olarak uygulanır. Bu derslere ek olarak verilen kulüp etkinlikleri sayesinde öğrencilerimiz duyuşsal ve sosyal anlamda tam olarak gelişir.       
 
Okulumuzda rehberlik servisi son derece aktif çalışmakta, öğrenciyi ve aileyi yakından tanımak için gerekli her türlü etkinlik ve testi uygulamaktadır.       
 
PDR Uzmanı Rehber Öğretmenlerimizin sınıf Öğretmenlerinin de desteği ile çeşitli gözlem ve etkinliklerle yakından takip ettiği öğrencilerimizin bilişsel zekalarının yanısıra duygusal yönlerinin de geliştirilmesi hedeflenir.       
 
Dikkat eksikliği tespit edilen öğrencilerimize NASA patentli "Play Attention" uygulaması yapılır.       
 
Nokta İlkokulunda Eğitim sabah 08.30 da kahvaltı ile başlar. Yapılan okuma saatinin ardından öğrenciler normal derslerine girerler. Öğle yemeğinin ardından yapılan derslerin yorgunluğu 7. saatin sonrasında aperatif saatinde alınan enerji ile atılır. Dokuz ders saatinin ardından saat 16.55'te bir Nokta Koleji günü sona erer.       
 
Her türlü kültürel, sportif ve sosyal etkinliğin de takip edildiği İlkokul programımızın hedefi bilişsel, etik ve sosyal açıdan iyi yetişmiş donanımlı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.